"Лебедова песен, Последен Поклон..."

Неотдавна в интервю за списание L’europeo, г-н Любен Дилов- син ми зададе въпроса:

„Ако имаме метафоричен поглед към живота като сцена, тогава, има ли възраст, в която една дама трябва да слезе от нея, лебедова песен, последен поклон? „ Прекрасен въпрос и повод да ви разкажа за една от най-вълнуващите срещи, които сме имали.

През лятото ни се обади клиентка Павлина Гюмишева, с която сме работили и преди, когато създадохме рокли на внучката й Йоанна, дъщеря й и на нея самата.
Развълнувано ни съобщи, че са решили да направят още едно сватбено тържество с мъжа си след 50 години брак! Вълнението й се прехвърли и върху нас, предвкусвайки емоциите, но и отговорността, които следват.
Още на първата среща дойдоха двамата, за да обсъдим каква да бъде визията й. В пробната отделихме рокли и всеки път, когато обличаше някоя от тях, извръщаше поглед към него, за да се огледа в очите му. А той я гледаше с такава обич, сякаш я вижда за първи път!
Цялото тържество бе организирано с невероятна прецизност във всеки детайл.
Те празнуваха любовта си, битките и победите заедно. Отдадоха почит на живота и късмета да преминат заедно през него!

За нас остана удоволствието и урока да разберем, че няма възраст, в която да слезеш от сцената, докато има очи, в които да се огледаш, докато носиш силата и желанието да обичаш и да бъдеш обичан