1/ Започнете подготовката отрано.
Независимо, че има няколкo месеца до бала, никога не е твърде рано да помислите кой тип рокля искате да носите. Най-добре е да започнете да отделяте снимки на харесвани от вас модели, които да носите със себе си при посещение на специализираните магазини.

2/ Поискайте съвет.
Когато започне вашата обиколка по магазините, е важно да имате със себе си някой, който да изкаже мнението си, гледайки ви отстрани. Това не означава да поведете със себе си всичките си приятели, но майка ви или най-добрата ви приятелка ще ви бъдат от полза.

3/ Поставете си бюджет.
Пазарувайки, споделете вашия бюджет с консултантите. Така те ще могат да ви предложат най-подходящите модели по ваш вкус, но и по цена.

4/ Поставете удобството на първо място.
Помнете, че ви очаква дълга нощ и танци. Не си купувайте обувки, които след час носене ще ви създадат дискомфорт или рокля, която ще придърпвате непрекъснато. Тоалетът не трябва да ви кара да мислите за него, а за вълнуващата нощ, която ви очаква.

5/ Понякога по-малкото е повече.
Ако желанието ви е да блеснете на всяка цена, има риск да прекалите в съчетаването на екстравагантна рокля, много бижута и силен грим. Открийте точния баланс между тях, съчетавайки ги стилово и елегантно. Консултантите също могат да ви помогнат, ако срещате трудност.

6/ Изберете правилната чанта към роклята.
Необходимо е тя не само да отива стилово и цветово. Чантата ще има предназначение да помести телефон, парфюм, портмоне и червило. Проверете предварително достатъчно ли е функционална.

7/ Направете си пробна прическа.
Не рискувайте в последния момент да се изненадате неприятно, в случай че не харесате косата си. Направете й снимка, за да подсетите фризьора за идеята си.

8/ Не се страхувайте да сте различни.
Е, какво ако не се виждате в рокля? Балът е вечерта, в която да сте този, който искате да бъдете. Ако вашият стил или желание е да сте с костюм или туника – направете го смело.
Да си уверен е много важно! Най-ценният ни съвет, който можем да ви дадем, е да носите вашата рокля със самочувствие, извиращо от самата ви същност. След това е достатъчно само усмивка, малко гланц и… вие сте съвършени!